MOJ MESEC BREZ SLADKORJA ...

Verjetno ste že slišali misel , kot je ''Sladkor je bela smrt'' ali pa ''Sladkor je tihi ubijalec.''
Tudi jaz, tudi jaz... 
Sicer se trudim biti precej disciplinirana, se mi pogosto zgodi, da padem v skušnjavo, kar pa v trgovinah prepolnih vseh mogočih sladkih izdelkov niti ni tako težko...
Kot večina punc tudi sama svoje vesele ali žalostne čase preživljam s čim sladkim pri roku.
Čeprav so že ptički na veji čivkali, kako sladkor ni zdrav, kako škodi telesu, sem se vedno raje držala misli ... '' Če se ti nekaj 'lušta' , tvoje telo to potrebuje.'' In tako sem se s (slabim) opravičilom basala s sladkorjem, z mislijo, da mi - če ne kaj drugega- sprošča vsaj hormone sreče. 

In kdaj ter zakaj se je rodila ideja o mesecu brez sladkorja? 
Moje počutje trenutno res ni bilo dobro, zato sem se ustavila v napornem tempu življenja, si vzela trenutek časa in ugotovila, da z mano nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Bila sem nenehno bolna, nahodna....
Ker sem vedela, da se čez dober mesec in nekaj dni vračam na faks, sem se odločila, da bom svojo odpornost, zdravje in počutje do takrat izboljšala in v vseh počitnicah naredila nekaj res dobrega zase in svoje telo. 


Odločitev pa je bila... EN MESEC BREZ SLADKORJA, z minimalno, ampak res MINIMALNO belega kruha, belega olja, mleka in vseh jedi okrog katerih je polemika. 1. septembra se je moj izziv začel in odločena sem bila, da bo trajal do 1.oktobra. 
Na srečo imam krasno mamo, ki pridno prideluje domačo zelenjavo na domačem vrtu in očeta, ki skrbi za to, da smo založeni z domačin, neškropljenim sadjem iz domačega sadovnjaka. (katero sicer vsebuje fruktozo).

Zato sem bila PRIPRAVLJENA in založena z zdravo, ampak vseeno dobro hrano. Domače slive, jabolke, paradižnik, redkvice, rukola, česen, čebula, solata... 

Prvih nekaj dni ... ni bilo lahko. Zelo bi se zlagala, če bi rekla, da nikoli nisem bila v skušnjavi. Bila sem. Zdelo se mi je, da na vsakem koraku srečujem dobre jedi, katerih pa - zaradi obljube sami sebi- ne smem jesti. Ampak po enem tednu je skušnjava minila. 
Z veseljem, odločnostjo in užitkom sem jedla zdrave, polnovredne, domače izdelke.

NEVERJETNO, kako sem se iz dneva v dan počutila boljše in boljše. Po enem tednu na sladkor niti pomislila več nisem. Všeč mi je bila priprava zdravih obrokov in z veseljem sem brskala po novih receptih in se izobraževala na področju zdrave prehrane. 

Prvi teden se je še malenkost vlekel, potem pa je mesec minil kot bi mignil. 

UGOTOVITEV ; V enem mesecu se je moje počutje popravilo za 100 %. Nisem bila več utrujena, nenehno zaspana in željna sladkorja. Kot da bi nanj postala imuna. Nisem imela menstrualnih krčev in  v celem mesecu se mi ni niti enkrat pojavilo vaginalno vnetje, To je bilo zame največje presenečenje, saj mu niso bile kos niti kreme, kapsule ali probiotiki. So me pa osupnili mozolji ( brez skrbi, ni jih bilo veliko), ker jih nikoli in nikdar nisem imela, ampak sem zadevo preverila in dobila potrdilo, da se naj bi telo skozi mozolje ali znoj čistilo vseh strupov iz telesa. 

Izziv je opravljen, izkušnja pa je bila neverjetno pozitivna. Čeprav je že tri dni potem sama še nisem dala v usta kaj sladkega. Še vedno ne čutim potrebe, moje počutje pa je tako dobro, da se z lahkoto odrečem kosu tiste sladke, nezdrave čokolade, ki se mi sicer zelo mamljivo ponuja. 
Sicer se s svetlobno hitrostjo približuje moj rojstni dan, zato priznam, da se bom konec oktobra zagotovo še kaj posladkala, ampak novembra bom izziv ponovila... 


In drage moje... Mislim, da bi bilo krasno, da bi ga ponovile SKUPAJ? 

Če v oktobru delate nekaj za ritko, zakaj nebi v novembru nekaj za celo telo? ;)

Tako ali tako boste v prazničnem decembru uživale preveč sladkorja. 

Seveda vas imam namen spodbujati z dnevnimi objavami, kakšnimi recepti in slikami tega kaj jem, zelo bi želela tudi slike vaših kreacij, na konec meseca pa eno izmed vas tudi nagradim?
Kako bi se vam zdel takšen izziv? :) Bi bila katera pripravljena sodelovati z mano? 

In narediti nekaj ODLIČNEGA za svoje telo, svoje zdravje in predvsem ugotoviti, da se vse da, če se hoče? 

Veselim se vaših komentarjev ;) Ni komentarjev