MOJIH TOP 5 JESENSKO- ZIMSKIH DIŠAV
1. CHANEL - CHANCE 

Moj besednjak ne vsebuje dovolj pridevnikov, s katerimi bi lahko opisala to brezmejno, prvinsko, strastno in globoko ljubezen... do Chanela. Srečala sva se pred petimi leti in v ta krasen vonj sem se takoj zaljubila. No, cena ni ravno za zaljubit, ampak ko ga enkrat imaš na polički pozabiš na to, koliko stvarem, pijačkam in torticam si se odrekel, zato da lahko zdaj kraljuje med tvojimi parfumi. Mogoče me pri tem parfumu navdušuje tudi dejstvo, da nosi ime Gabrielle Bonheur Chanel (bolj znane kot Coco Chanel), ki je imela pogum dobesedno spremeniti in preoblikovati francosko žensko in s tem postala prava 'kraljica mode'. Izrekla je tudi znameniti stavek: A woman who doesn't wear perfume has no future. 
Chanel Chance je eleganten, ženstven in prefinjen parfum. Vonj mi je osebno tako pri srcu, da bi ga lahko uporabila za čisto vsako priložnost... Ni ga kraja ali dogodka, kjer ga nebi želela nositi. Daje mi občutek varnosti in moči, verjetno zaradi edinstvenih sestavin, zaradi katerih se počutim samozavestno in fatalno vedno in povsod. 
Je sveže cvetličen, s čutnimi sestavinami. Zgornje note nas pozdravijo z limono in ananasom, ki se zaokrožijo s čutnim jantarjem in pačuli ter belim mošusom

Mislim, da bo razmerje med mano in Chanelom trajalo še kar dolgo in ne bo kar tako izzvenelo. Takšen občutek pa imam zato, ker se ob vsakem pritisku na razpršilo ponovno popolnoma zaljubim :) Cena- 107,90 € / 100 ml

(Pri Chanelu me ne navdušujejo samo parfumi, ampak še kar nekaj druge kozmetike, ampak o tem kdaj drugič...)

2. VERSACE - CRYSTAL NOIR

Čudovita črna, masivna in vpadljiva steklenička me je mikala kar dolgo časa, ampak nikoli se nisem ustavila in ji namenila minuto časa. Potem sem pred dvema letoma v iskanju darila za svojo mamo končno dala priložnost temu vonju... In z mano je romal domov. In kasneje v njeno darilno vrečko. Ko sem ga v naslednjih mesecih ujela, ko se je mama nadišavila z njim, mi je postal noro všeč. 
Obožujem orientalske, močne vonje in vse te lastnosti ta parfum tudi ima. V roku dveh mesecev je mamin Crystal Noir dobil dvojnika v naši hiši. 
Parfum uporabim za priložnosti, kjer me ni strah izstopati in kjer ni bojazni, da bi se ljudje moči tega vonja ustrašili. Z njim zagotovo izstopaš in pustiš vtis. Je popoln za zimski čas, za poletje pa je za moj okus premočen in takrat ga ne uporabljam. 
Ponuja čarobno izkušnjo za uporabnico, ker se z njim počutiš naravno magično in za okolico, ki zaznava ta sadno- orientalski vonj. Najprej se vonja pomaranča, sledi pa ji opojna gardenija in potonika. Zaključi se z žametno sandalovino, ambro in čutnim mošusom.

Cena - cca. 49,90 € / 50 ml

3. GUESS - SEDUCTIVE I'M YOURS

Eden izmed najbolj cenovno ugodnih parfumov na moji mizici, ki pa ponovno dokazuje, da cena ni nujno pogojena z kvaliteto. Je tudi eden redkih parfumov, katerega stekleničko sem že dvakrat spraznila in tudi tretja se približuje k koncu. Svoj prvi Guess Seductive I'm yours, sem prejela za Valentinovo pred dvema letoma in postal mi je neverjetno všeč. Je seksipilen, igriv, orientalski in močen parfum. Zaradi precej nizke cene je primeren za v torbico in ne obremenjuje te občutek, da moraš z njim varčevati. Vsebuje marakujo in vanilijo, iz ozadja pa se začuti mošus
Poživljajoča, orientalska izkušnja.Cena- 18,90 € / 50 ml 

4. DIOR - ADDICT 

Dior je že sam po sebi sinonim za eleganco, luksuz in razkošje. Za ta sloves je poskrbel Christian Dior, rojen leta 1905, kateri je bil ikona modnega sveta. Začel se je ukvarjati tudi s proizvodnjo znanih parfumov, ki ugajajo še tako zahtevnemu okusu.

Orientalsko cvetlična dišava, ki je za moj okus primerna tako za pomlad, kot tudi za zimo. Ni preveč vsiljiva, pa tudi nevtralna ni, zato se krasno sooča z različnimi letnimi časi. Z pridihom mandarine, jasmina, nerolija, vanilije ter sandalovine, ki vonj zaključi in ga zlije v enotno celoto.
Zelo privlačen in poseben vonj,Cena- cca. 95 € / 100 ml 

5. L'OCCITANE - VANILLE & NARCISSE 

Eden izmed najbolj močnih in hkrati obstojnih L'Occitane parfumov, kar sem jih kdaj kupila. Je zelo intenziven in za moj okus primeren samo za zimski čas. Sama ga nikakor nebi morala nositi poleti, saj s svojimi glavnimi notami vanilije, narcise, gardenije in bergamotke tvori edinstveno celoto, ki pušča vtis in zaveso vonjav tudi v najbolj monotonih trenutkih. Cena - 56,90 € / 75 ml

__________________________________________________________

P.S. Parfumi niso naključno razvrščeni. Njihov vrstni red je pogojen z mojo naklonjenostjo posameznemu.

Kateri pa je vaš najljubši jesensko - zimski parfum? :) 

Ni komentarjev