MENJAM DRAGO ZA ZASTONJDan je za ponedeljek neverjetno dober. Ampak... kako za vraga sem lahko v soboto letala naokoli v salonarjih, danes pa me ne pogrejejo niti dvojno podložene snežke?
Vedno, ko odhajam iz svoje čudovite vasice v prestolnico me prvih nekaj kilometrov spremljajo nežni sončni žarki, ko zavijem na avtocesto, pa se začne... megla, dež, hlad. Da me stiska v prsih in da naše glavno mesto še za kakšen procent manj maram. Ljubljana je nabito polna, osvetljena in praznična, zame pa november ni december, zato se centru izogibam v velikem loku.

Trenutno grizljam kokice ( ljubim jih, a sem že kdaj povedela?) in zavita v najbolj toplo odejo, ki jo premorem brskam po internetu, berem bloge in dopolnjujem wish listo. UPS!
Ko tako gledam objave drugih blogerk si včasih rečem ; '' Pa kaj delaš, Rebeka? Kako si lahko predstavljaš, da bodo tvoje slike primerljive s tistimi profesionalnimi? Kako lahko sploh pomisliš,da  s svetom deliš svoje Miki miška pajkice? Pa koga sploh briga kaj dela ena enaindvajset letna smrkla?'' In na koncu - ''KAKO DA ŠE VEDNO NISI SPRAVILA SVOJEGA BLOGA V OČEM BOLJ PRIJAZNO OBLIKO??? ''

Potem pa pokukam v statistiko, v klike objav in ostale tehnološke biserčke, da preverim koliko ljudi dejansko prebere objavo. Številke me pogreje in nasmeje ! Očitno je pa le nekaj sto ljudi, ki veselo in pridno spremljajo moje misli. Pa spoznam, da le ni zaman, da SPLOH ni zaman in vsa motivacija, ki jo je odnesel novemberski veter se vrne.

Odkar se zanimam za 'fensi šmenci' ženske pripomočke me na svetovnem spletu spremljajo že kar tipične slike gromozanskih garderobnih omar, zbirke sto parov čevljev in kozmetične mizice s tridesetimi različnimi pudri. Prva leta sem se temu čudila, cedila sline in seveda po ovčje želela biti vsaj malo podobna čudovitim lastnicam tega prestiža. Na srečo je ta faza trajala samo nekaj mesecev in na srečo me je potem ujela nevihta, ko je iz neba padala pamet ;) Takrat sem soznala, da to nisem jaz! Jaz nisem ženska, ki bo svoje življenje posvetila iskanju idealnega odtenka pudra in najbolj obstojne mat šminke. NISEM IN KONEC!

Ne razumite me narobe - rada imam oblačila, čevlje, torbice in seveda tudi kozmetiko. Če mene vprašate - PREVEČ.
Še vedno sanjam o ljubki kozmetični mizici ki mi jo bo, (da bo stvar ja najbolj romantična) kupil mož in postavil v najino spalnico.
Še vedno se kdaj do amena zaljubim v čudovit lak.
Še vedno se mi zazdi, da je nova obleka lepša kot vse doma in bi jo menjala za deset svojih.
Še vedno obožujem parfume in moja polička se šibi pod njihovo težo. Vsak vstop v Muller je bitka same s sabo, ko si prigovarjam, da ne smem kupiti nobenega.
Trudim se, da ne opravljam velikih in dragih nakupov, ko sem jezna, razočarana, žalostna.
Ker prihod domov in spoznanje, da sem si navlekla še eno nepotrebno stvar samo poslabša dano situacijo.
Smrdi mi po materializmu in spoznanju, da sem šibka- da svojo jezo utpljam v nepremišljenem zapravljanju.
In kaj je najhuje? Nov par čevljev, elegantna obleka ali čudovit lak me potolažijo samo za nekaj kratkih trenutkov... potem je spet vse po starem.
Denarnica prazna, polička tik pred zlomom, jaz pa še za kak centimeter bolj pri tleh od čistega obupa.
Zato ne dovolim in nikdar ne bom dovolila, da bi me lahko zasvojije tako mimobežne, prehodne in nepomembne stvari.
Vedno znova se spomnim, da je vse kar se kupi z denarjem tako prekleto hipno in minljivo. Tako prazno in površno.
Tega ne spoznaš, dokler tega nimaš.
Ko si na psihičnem dnu in hlepiš po nečem neotipljivem ugotoviš, da bi zamenjal vse svoje bogastvo za kanček tistega, po čemer tako globoko hrepeniš.

Imam tihe želje. Če jih preštejem so tri. So moje in ne delim jih z nikomer. So težko uresničljivi, ne morejo se kupiti in zanje ne smem prositi. Uresničile se bodo samo, če bo vesolje tako želelo.
Samo, če je tako usojeno.

Ampak če bi le lahko, svečano prisegam, da menjam ! Menjam svojo veličastno parfumsko zbirko, svoje noro lepe prestižne šminke in vse dizajnerske kose, ki jih premore moja omara. 
Menjam samo za to, da se uresničijo. 
Nimajo cene, imajo pa vrednost. Zame neskončno ! <3 


*Hvala, ker me bereš*
  Becky <3

Ni komentarjev