NAZAJ K NARAVI S KOZMETIKO DR. HAUSCHKAMoje prvo srečanje z omenjeno kozmetiko sega v otroštvo. Svoj čas je mama uporabljala veliko in še več njihovih produktov, mene pa takrat - če sem povsem iskrena- niso najbolj navdušili. 
Seveda sem kot majhna deklica nos veliko raje tiščala v pocukrano sladke, pa čeprav umetne kreme, losjone in gele, še posebej tiste, ki so dišali po jagodah. 

No, minevala so leta, jaz pa sem iz majhne deklice zrasla v žensko, ki enostavno ne prenese vonja po jagodah, se pa zato toliko bolj navdušuje nad zeliščnim, zdravilnim in eteričnim vonjem, ki ga oddajajo produkti Dr.Hauschka.

O ZNAMKI

Izdelki dr. Hauschka so po svetu izredno priljubljeni in tradicionalni v omari marsikatere ljubiteljice naravne kozmetike. Vsi, ki jih uporabljajo vedo, da so delani samo z ljubeznijo do ljudi, rastlin, živali- ljubeznijo do narave. So 100% bio izdelki. Osnovani so na spoštovanju in razumevanju delovanja zdravilnih rastlin. Recepture vsebujejo kakovostne surovine, kar pomeni: 

- da so rastline vzgojene na najboljši možni način, se pravi po biodinamični metodi brez uporabe pesticidov in umetnih gnojil in po načelu, da se zemlji daje več, kot se od nje jemlje. 
- da se rastline med seboj skladno dopolnjujejo in 
- da se upoštevajo in spoštujejo ritmi življenja. 

Ti izdelki vsebujejo številne izvlečke zdravilnih rastlin, eterična olja, rastlinske voske, ki kožo negujejo, krepijo, polnijo z energijo in spodbujajo k boljšemu delovanju. 

V današnji objavi vam bi rada predstavila 3 izdelke, ki so me spremljali v zadnjih treh mesecih.MELISINA  DNEVNA KREMA 

Kaj pravi proizvajalec? 
''Mastni predeli kože se ne svetijo več in ostajajo čisti, suhi predeli pa se navlažijo. Vsebuje tapiokin škrob, meliso, marjetico, ranjak, nepozebnik (hamamelis) in korenje.
Razdražena koža je ob redni uporabi pomirjena, ten pa nesijoč in enakomeren.''Kaj pravim jaz?
Moja koža ni mastna, pač pa relativno normalna. Sicer okrog nosu občasno zaznam suhost,  zato sem efektivnost izdelka opazovala ravno tam.
Krema je tiste gostote, kateri sama pravim IDEALNA. Ni tako redka, da bi polzela, niti tako gosta, da bi se težko mazala.
Vonj je čudovito svež, zeliščen.
Izdelek sem uporabljala vsako jutro, na očiščenem obrazu.
Navdušena sem nad tem kako lahka, a učinkovita je ta krema. Že po nekaj minutah se vpije, koža pa je čudovito navlažena. In ja - res je! Suhi kotički se navlažijo in koža postane tudi na občutljivih predelih žametno mehka.
P.s. odlično se je izkazala tudi po pilingu, ko je bila moja koža rdeča in razdražena.
Ciljne kupke so mladenke, ki imajo aktivno življenje. V preteklem mesecu je bilo tudi moje zelo aktivno, zato lahko iz prve roke potrdim, da se je produkt enkratno izkazal in da bo kos še tako napornemu življenju uporabnice.
OCENA - 5/5 
CENA-  29,18 €  


TENIRANA DNEVNA KREMA 


Kaj pravi proizvajalec?
''Naravno lep ten - nova tenirana dnevna krema koži podari bogato nego in ji hkrati daje naraven, nežno teniran ten. Tenirana dnevna krema neguje tako normalno, suho, občutljivo kožo, kožo, ki je nagnjena k pordelosti in razširjenim kapilaram ter zrelo kožo.
Njena sestava zdravilnih rastlin vrtnice, kutine in šentjanževke, krepi kožo in spodbuja njeno lastno moč. Dnevna nega, ki nežno tenira, se harmonično povezuje z lastnim tonom kože, njen lep vonj pa naredi uporabo še posebej prijetno.''Kaj pravim jaz?
To izdelek je prava osvežitev. Po vseh pudrih, podlagah, BB in CC kremah končno nekaj, pri čemer me ne skrbi kaj vse bo moja koža posrkala.
Kremo sem nanašala zjutraj, kar s prsti. Tekstura je lepo mazljiva, ampak vseeno sem se morala izredno potruditi, da sem izdelek dobro zabrisala, brez vmesnih prostorov, ker je odtenek zelo temen.
To je tudi ena in edina stvar, ki me je zmotila. Zaradi tega sem jo mešala z dnevno kremo.
Tudi pri tem izdelku zaznam prijeten, naraven vonj. Po uporabi je koža videti zdrava, a precej sijoča, zato o mat videzu ne gre sanjati.
Produkt je odličen za vse, ki si želite resnično zdravega, zagorelega videza in bi rade za pot do tja uporabile kakovostne izdelke.
OCENA- 4/5 - želela bi, da bi proizvajali tudi svetlejše verzije. 
CENA- 24,95 € 


VOLUMEN ČRNA MASKARA  

Kaj pravi proizvajalec? 
''Maskara – črna, modra in rjava – uokvirja oko in poudarja trepalnice. Izvlečki zdravilnih rastlin smetlike, črnega čaja in listov indijskega melija (neema) pomirjajo občutljiv predel okoli oči. Vrtnični in čebelji vosek obdata vsako posamično trepalnico, jo zaščitita in krepita.''Kaj pravim jaz? 
S to maskaro sem se srečala že dolga leta nazaj, ko mi jo je kupila mami. Potem je nekaj časa nisem zasledila, a kaj kmalu se mi je začelo tožiti po tem odličnem dekorativnem kosu.
Maskara ima tako čudovit vonj ! Je presenetljivo intenzivno črna, zato sem pri nanosu posebej previdna.  Krtačka je tiste oblike, ki jo imam najraje, velika, gosta! Volumen ni kot iz reklam, je pa vseeno zadovoljiv, še najboljše pa je to, da to ni samo lepotni, temveč tudi negovalni pripomoček. Trepalnice ščiti in krepi. 
Na mojo veliko žalost pa ni vodoodporna. Na deževne ali čustveno obarvane dni, jo zato raje pustim kar doma ! :D
OCENA- 5/5 
CENA- 20,22 € 

Če povzamem, nad znamko sem navdušena ! Ravno med pisanjem te objave se na mojih ustnicah lesketa ena izmed njihovih čudovitih šmink in komaj čakam, da vam jo predstavim ;)
Tako lepa, jesenska je !
Med brskanjem po ponudbi omenjene znamke sem naletela na tooooliko čudovitih produktov, ki kar kličejo po temu, da jih preizkusim.
Navdušujem se tako nad negovalno, kot dekorativno kozmetiko in komaj čakam, da se spoznam še s kakšnim novim produktom.
Glede na moje občutljive lase me najbolj mikajo šamponi.
Več o znamki ter izdelkih si lahko preberete TUKAJ. 

Pa ve? Uporabljate kakšen izdelek Dr. Hauschka? Vesela bom vseh predlogov. 

*Hvala, ker me spremljaš!*

Ni komentarjev