RAJE OSAMLJENI JEZDEC, KOT POHLEVNA OVČKA


Moja najstniška leta so bila ... hmmm... drugačna! Nisem bila ena izmed razuzdanih mladoletnic, ki je živela za vikende, nočno popivanje in raziskovanje vseh detajlov pubertete.
Mama me je včasih skorajda prosila, da kam grem. Obljubljala mi je prevoz do tja, prevoz nazaj, malo da ne celo nočne pojedine, ko se vrnem. Ampak jaz se nisem vdala. Na srečo so se moje razsodne lučke v možganih vklopile hitro in dovolj jasno, da sem svoja 'nora leta' preživela ravno tako kot sem hotela sama. Brez pravil kaj je modno, kaj je IN in zaradi česar bi utegnila uloviti svojih 5 minut slave. Mama me je v srednji šoli (s pomočjo še nekaj oseb) na žurko spravila samo 4x (štirje petki v štirih letih) pa še takrat sem se iz njih vrnila predčasno. Ko se je vse dobro začelo, sem bila jaz že doma ;)

Vikende sem preživljala drugače. Uživala sem v večernem branju ob skodelici čaja, peki piškotov, pisanju pesmi ali pa filmskih večerih in romantičnih sprehodih v dvoje.
V očeh ostalih vrstnikov sem bila seveda smešna in čudna, ampak jaz sem se počutila prekrasno. Živeti brez standardov, norm, pravil in trendov, ki ti jih narekuje družba je najboljši občutek na svetu, prisežem !

Prihranila sem na kupe denarja, časa in energije, ko nisem brezglavo lovila vseh 'modnih kosov' za mlade, ki so bili večinoma tako ali tako obupni, ko nisem las posodila prvemu frizerju in jih obsodila na milost in nemilost njegovega znanja in ko sem svojemu telesu prihranila nekaj nesmiselnih lukenj in tatujev z imeni simpatij, za katere sem menila, da so zvezde, a so bile zgolj utrinki.

Zdaj sem stara 21 let in z največjim ponosom lahko oznanim, da sem čista.
Nekoč lahko kandidiram za karkoli in kogarkoli, brez, da bi me rumeni tist vlačil po naslovnicah in poceni prodajal moje stare grehe. Ker me NIKOLI niso videli pijane, zadrogirane ali plehke.
Ker NE obstajajo fotografije na katerih pomanjkljivo oblečena ali neprisebna skačem po barskih mizah. Ker se moje najstništvo začne in konča pri stvareh, katerih se ne sramujem. Prve ljubezni. Prvi čustveni trenutki. Prvo spoznavanje življenjskih smislov in resnic.

In še vedno se ni spremenilo prav nič. Še vedno sem individualistka in oseba, ki dobro pretehta vse možne opcije. Ne čudite se, če me kdaj srečate na kosilu, v nakupovalnem središču ali celo na bazenu- SAMO. 
Že zdaj vidim, da bom v decembru nakupovala SAMA. Ne sklepajte, da sem od sveta zapuščena, obupana in tik pred samomorom, ker je to daleč od resnice. Biti sam in biti osamljen ni enako.
Resnica pa je, da sem pač oseba, ki je veliko raje sama, kot pa v napačni družbi.
Ne razumite me narobe. Rada imam svoje prijateljice, izredno rada klepetam, ampak rada imam tudi svoj čas. Za svojo dušo. Do zdaj sta se rodili samo dve osebi, s katerima bi lahko delila svoje življenje do te mere, da bi me spremljali vedno in povsod. Zato pa sta ti osebi tako posebni in nezamenljivi :) <3
Niso še ustvarili maske, ki bi lahko prikrila mojo iskrenost, ko mi nekdo ni všeč ali pa z nekom ne najdem skupnega jezika. Ne znam se pretvarjati, da občudujem ljudi, ki pravzaprav sploh ne sodijo k mojim prepričanjem in imajo čisto drugačne nazore.
Zato se raje izognem velikim družbam, ki so polne umetne prijaznosti, narejenosti, prisiljenih nasmehov in zaigranih stiskov rok.Če povzamem, bi vam želela položiti na srce, da se začnite distancirati od ljudi ob katerih se pravzaprav sploh ne počutite dobro. Ne zadovoljite se z dobrim, če lahko imate odlično in poskusite začeti uživati v svoji družbi. Saj veste kako pravijo; da lahko imaš rad druge, moraš imeti najprej rad samega sebe.

Moram pa priznati, da me ljudje pogosto gledajo čudno, če se na kakšnem neobičajnem mestu nahajam sama...Ah, kako so ljudje površni... biti sam ni sramota, biti s komerkoli je ;) 

______________________________________________________________________________


Bi te morda zanimali še statistično izredno brani objavi o tem  KAKO LAHKO ŽENSKE SKUPAJ SPREMENIMO SVET in
KAKO POMEMBNO JE USTAVITI NASILJE NAD ŽENSKAMI?

Vabljena ! <3


11 komentarjev

 1. Super si, obozujem branje tvojih postov! :) Tudi jaz sem rajsi sama kot v slabi druzbi. Najbolj pomembno je, da si srecen sam s sabo, da bi lahko bil se s kom drugim. ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala iz srca ! <3 Takšni komentarji dajejo resnično voljo in zagon :)
   Ostani samosvoja :)

   Izbriši
 2. Zelo, zelo zanimiva objava.

  Mi je všeč tvoje razmišljanje in ga podpiram - da si samosvoja in se ne pustiš družbi ;)

  To je to, boljše biti sam in sam s svojimi mislimi, kot pa negativnimi plehkimi ljudmi, se 100% strinjam!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala lepotica ! <3 In oprosti, ker vedno tako pozno odgovorjam, se vidi, da sem 3/4 življenja v svojem svetu, haha :)

   Izbriši
 3. Rebeka, vedno znova navdihujes in vedno znova se najdem v tvojem razmisljanju, ta objava je kot bi risala mene, popolnoma pristen zapis od katerega bi se morali marsikateri jemati vzgled ;) Cudovito in prosim vec taksnih zapisov <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Draga Laura, iskrena hvala. Trudim se in delam na tem! <3

   Izbriši
 4. Res lepa objava, odlična poanta- osamljenost in samota še zdaleč ni isto :)
  In zelo se najdem v tvojem razmišljanju.. Tudi jaz sem rada veliko časa sama, ob branju, razmišljanju, pisanju, pitju čaja, tudi nakupujem najraje sama :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Opravičujem se za ZELO pozen odgovor. Hvala za komplimente in ja, popolnoma te razumem :)
   Me veseli, da nisem sama v tem razmišljanju :)

   Izbriši
 5. Tudi sama imam rada trenutke za sebe, v šoping grem ravnotako rada sama, tudi na kosilo in takrat mi je prav lepo, saj razpolagam s svojim časom tako kot to sama želim, zavijem v trgovino, ki je meni všeč in se tam zadržim po svoji volji. Tudi doma sem že od malih nog rada nekaj časa sama, da imam čas za sebe, za razmislek o določenih stvareh in preprosto za sprostitev. Nikakor to ne pomeni, da nisem družabna oseba, saj se zelo dobro in zelo rada vključim v družbo. Prav v vseh tvojih zapisih se vsaj delno najdem in mi je res užitek brati. <3

  OdgovoriIzbriši