32 DEJSTEV O MENI

1. Izgledam zelo odprta, ampak težko popolnoma zaupam. 
Zame ni tabu tem. Pripravljena sem na nova znanja, poglede, izkušnje. Z ljudmi hitro vzpostavim prijeten odnos in brez problema lahko govorim o sebi. Mnogi mi zaradi tega očitajo naivnost, a pravzaprav ni tako. Obstaja velik del, ki je skrit in zaprt za vse ljudi. To je moj najgloblji svet, v katerem se skrivajo mala in malo večja Rebeka, njeni strahovi, želje, upi. Z lahkoto sem prijazna do vsakega, 1000 % pa zaupam zgolj sebi. 

 2. Nenatančna sem, kar se pozna pri matematiki in pri dejstvu, da veliko časa živim v kaosu. 
Na žalost! :D Trudim se, da bi sproti pospravljala, a mi ne uspeva najbolj. Moji prostori niso neurejeni, ampak simpatično razmetani, hahah :D 

3. Bojim se vlakov.
Izredno rada letim z letalom, ampak vlaki me spravijo v stresno situacijo. Ne morem jih ne videti, ne slišati.

4. Ko je treba govoriti, sem neustavljiva. 
Govorim, govorim, govorim. A rada tudi poslušam, sploh če je sogovornik dober retorik. Verjamem, da odkrit, konstruktiven pogovor lahko reši vsak problem.

5. V romantično zapletenem razmerju z Minnie miško (HAHAHA :D) 
To pomeni, da je ogromno stvari v mojem življenju z njeno podobo. Copati, pižame, zvezki, kuliji, ovitek za telefon, majice, obleke... skratka- nad to mišjo sem res popolnoma navdušena. 6. Sem prava škorpijonka.
Astrologija je moja ljubezen. Ne verjamem v horoskope v rumenih časopisih, a globoko zaupam v tisočletja staro vedo in se v njo rada poglabljam. Rojena sem v znamenju škorpijona, s tehnico v podznaku. Zelo zanimiva kombinacija, povem iz prve roke :P 

7. Očitam si lahko rahlo posesivnost.
To je tista slaba stvar, ki mi jo je moj škorpijonček prinesel in na to nisem najbolj ponosna. A če sem že obljubila, da se ne bom zavijala v celofan... na kratko - tujega nočem, svojega ne dam ! :D
  
8. Ker sem boječka, imam pri roki vedno solzilec. 
Sem izredno čustvena in topla oseba, a sovražim, ko neznani ljudje vstopajo v moj osebni prostor. To je še en razlog, zakaj ne maram ponočevanja. Solzilec pa sem že uporabila in stvar preverjeno deluje :D ( O njem si lahko preberete  TUKAJ )

8. Ljubim vodo. 
 Kot pijačo, ali pa kot stvarstvo narave. Morja, jezera, reke in slapovi so cilji vseh izletov in potovanj. Ob vodi se umirim in uskladim sama s seboj. 

9. Obožujem kombinacije
Obsedena sem s kombiniranjem barv. Če imam na sebi več kot tri barve, sem živčna in se ne počutim več dobro. 

10. Črno bela ljubezen.
90% časa sem v tej kombinaciji. Upam, da tudi to obdobje enkrat mine, da lahko pride na vrsto tudi mavrica iz moje garderobe. Črna zame ni barva žalovanja, ampak barva čiste sreče !

11. Obsedena sem s palačinkami .
Ah ja. Ljubezen številka 1. Palačinke bi lahko jedla vsak dan in moja najljubša hrana so, odkar vem zase. Na njih sem nora že dvajset let, vsak dan bolj. So moja nagrada, tolažba, razvada, pomiritev. Najraje imam svoje ! Najbolje poznam svoj okus, zato mi nudijo najvišjo stopnjo zadovoljstva. Pa še ena zanimivost - vedno, ko sem v kakšni tuji državi želim nekje poskusiti palačinke. To je postal že običaj. Najboljše sem jedla v Belgiji! :) 

12. Ne znam skriti, ko mi nekdo ali nekaj ni všeč.
Konec koncev, sem na to ponosna. Vsaj ne živim v svetu lažnih nasmehov in trepljanja po rami, ne zmenkujem ali prijateljujem z ljudmi, ki mi niso všeč. Ne maram žurk iz podobnega razloga. Ni mi blizu ideja, da smo za eno noč vsi prijatelji, drug dan, pa se več ne poznamo.

13. Sem globoko verna...
... a moja vera nima imena, ne oznanjevalcev na Zemlji, niti objekta, kjer bi jo lahko slavila. Verjamem v Boga, ki je skrit v ljubezni, višji energiji, vesolju pa tudi v zavesti, da se na koncu vse izravna. Verjamem, da ni koga, ki bi šel po slabi poti in dolgoročno uspeval v življenju. Delajte dobro!

14. Rada vozim. 
Ko sem slabe volje, mi zna pomagati en krog, v večernih urah. Vožnja v neznano mi predstavlja svobodo. In Audi je moj najljubši avto ! :D 15. Sem knjižni molj. 
Branje je moj velik hobi. Devet let sem si delala seznam vseh knjig, katere sem prebrala in prišla do številke 800, potem pa sem se mi s tem ni več dalo ukvarjati. 
Ko sem bila v zadnjih razredih OŠ in srednji šoli, sem bila spodobna prebrati tudi do pet knjig na teden. Morda k tako visoki številki pripomore tudi to, da res hitro berem.

16. Niti enkrat si nisem pobarvala las, nosila umetnih/podaljšanih trepalnic ali umetnih/gel nohtov. 
Veliko ljudi misli, da imam pobarvane lase, ker so smešni (rjavi, a dajejo občutek, kot da želijo biti rdeči :P), druge dve stvari pa sta za moj okus preveč nenaravni.

17. V življenju še nisem popila niti enega kozarca alkohola, skodelice kave ali pokadila cigareta. 
Nič posebnega za dodati. Vse troje mi smrdi in v nobeni od teh stvari ne vidim smisla, poleg tega pa ne maram biti od česa odvisna. 

18. Nikoli še nisem imela nič zlomljeno in nimam nobene plombe.
Medtem, ko sem to pisala, sem trkala po lesu. Upam, da tako ostane ... za vedno :D 

19. V srednji šoli sem bila predsednica razreda, dijaške skupnosti in urednica šolskega časopisa. 
Eee, to je točka, na katero sem najbolj ponosna. Delo z ljudmi in pisanje me bogatita in takrat sem lahko združila prijetno s koristnim, šolo s hobijem. Na srednjo šolo me vežejo tako lepi spomini, da bi lahko zajokala od nostalgije. 

20. Pišem knjigo. 
Že dolga leta. Včasih ji kaj dodam, pa odvzamem. Če sem sicer površna, to za pisanje ne drži. Moja slovnica ni idealna, ampak v vsebino vlagam svoj maksimum. Ne vem še, kdaj jo bom poslala v svet, ne vem ali jo bom natisnila v enem ali v več izvodih, vem pa, da bom s tistim dnem uresničila svojo veliko željo in se dotaknila večnosti... tudi ko bom mrtva, bom še vedno živa, ko bo kdo odprl zaprašene platnice in pokukal med vrstice mojih misli.

21. Sem strastna zbirateljica parfumov. 
Eni znamke, drugi avte, tretji navlako, jaz parfume. Ne čutim potrebe po tem, da bi se morala za to opravičevati?!? :D 

22. Hodila sem v glasbeno šolo, igrala pa klavir. 
Sicer redko, a še kdaj kaj zaigram. Zaradi klavirja, se je verjetno razvila tudi ljubezen do klasične glasbe. Ne zavijajte z očmi, ampak Beethowen je bil car. ;)23. Globoko v sebi pripadam arabskemu svetu. 
Brezmejne puščave, kulinarika, trebušni ples, skrivnostnost, lesketajoči minareti v odsevu zahajajočega sonca. To je moj svet. Turčija v meni vzbudi občutek, kot da sem prišla domov. 

24. Še vedno verjamem v rdeče vrtnice, na roko napisana pisma in opazovanje zvezd. 
To razkrije, da imam zelo klasičen pogled na ljubezen.Zraven darila skoraj vedno podarim pismo ali voščilnico, zvezdice pa poleti gledam skoraj vsak večer.

25. Zanima me reees ogrooooomno področij. 
Rada govorim in se izobražujem o psihologiji, zgodovini, geografiji, svetovnih verstvih, osončjih, planetih, naravnih procesih. Veliko manj me navdušujejo vse umetno ustvarjene vede (npr.ekonomija :D)

26. Težko odpuščam in nikoli ne pozabljam. 
To je lastnost, preko katere ne morem. Ker sem sama čustveno zelo zvesta, predana in 100% prisotna, ljudi, ki me izdajo in prizadenejo s peresno lahkotnostjo prečrtam in odstranim. Iz imenika in življenja ;) 

27. Nisem tekmovalna
In na to sem super ponosna. Na živce, na jetra in na vse kar imam, mi gre, ko kdo poskuša tekmovati z mano. Jaz z ljudmi ne tekmujem!  Ne sprašuj me o stvareh, ki namigujejo na to, da hočeš izvedeti kdo je boljši. Jaz sem dobra sebi in krasno bi bilo, če bi imelo to logiko več ljudi.  

28. Nimam še otrok, imam pa izbrana njihova imena. 
Vem, čudno :D Še bolj čudno – že sedem let :D Pri štirinajstih sem prvič slišala ime za fantka in takoj sem vedela – če kdaj rodim sina, bo to njegovo ime ! Res je osupljivo lepo, s krasnim izvorom in pomenom!

29. Že deset let ne jem banan in klobas.
Spet nič dodati. Ne eno, ne drugo mi ni več dobro.

30. Zelo sem direktna in zadnje dve leti se ravnam po pravilu, da za hrbtom nekoga ne rečem nič, kar mu ne bi mogla povedati v obraz. 
Rada imam konstruktivno kritiko in rada imam sogovornike, ki so jo sposobni sprejeti. Težko pa shajam z ljudmi, ki od mene pričakujejo resnico, a je ne morejo prenesti.


31. Verjamem v karmo, usodne ljubezni, življenje na drugih planet, reinkarnacijo...
To so področja v katera se resnično poglabljam, že dolga leta. Priznavam veliko stvari, o katerih drugi nočejo niti slišati. Cenim širino in trudim se, da jo imam tudi sama.

32.  Resnično sem ponosna na svoje dobro srce. 
V prejšnji objavi sem napisala, da sladkor uživam zjutraj, zdaj pa zaključujem objavo z veliko dozo pocukranosti... :D Vem, sliši se klišejsko, ampak če kaj vem, potem vem, da v sebi nimam hudobije in sovraštva. Kot škorpijonka znam biti maščevalna (zob za zob), a prva ne bi nikomur nikoli škodovala. Konec koncev,... to je stvar, katere ni treba nikomur pojasnjevati. Za življenje je dovolj, da sam veš kdo in kaj si ! :)

*
To je zaenkrat vse, imam pa občutek, da bom še kaj dodala :P

Te je katera točka presenetila? :)

2 komentarja

  1. Super napisano. Zelo dobro poznaš sama sebe in tudi veš kaj hočeš. Me zelo veseli, da imava enak pogled na svet. Ostani takšna kot si 😃

    OdgovoriIzbriši
  2. Super objava, zanimivo, zelo sva si podobni :) preseneča me, da nisi nikdar spila kave, ki meni recimo pomeni tisto drobno, dišečo razvado, nagrado... no, pa vožnja z vlakom. Minnie resnoooo? Hihihi kjut :) veš, v zadnjem času spoznavam veliko ljudi, ki bolj pripadamo v Turčijo ali Egipt, jaz definitivno v zadnjega!

    OdgovoriIzbriši