FEMINISTKA

Razočarane gospodinje nas prikrito občudujejo, šovinisti sovražijo. Znanec (sicer magister) mi je danes poslal cel esej neumnosti, ki govorijo o tem zakaj je feminizem slab in bi ga morali izkoreniti. Očitno je magisterij poglobil njegovo ekonomsko znanje, ne pa tudi splošne razgledanosti.
Izraz 'feminizem' je čudovito obrazložen in nazorno pove, da gre za gibanje žensk, ki se zavzemajo za enakopravnost z moškimi! Enakopravnost, ne prevlado!
Ker prava feministka ne sovraži moških!

Danes sem feministka bolj kot kadarkoli prej... ampak ne tista, ki je preklela vsakega, ki ima kaj med nogami in v prostem času organizira proteste. Sem feministka, ki se zavzema za ženske, a pri tem spoštuje (prave) moške!
Feministka je v mojih očeh srečno samska, vezana ali pa poročena ženska, ki je vzela življenje v svoje roke, ker se zaveda svoje vrednosti, posluša sebe in ne drugih, počne stvari, za katere ona čuti, da jih želi početi in se pri tem ne meni za vplive okolja.
Veste kaj? Želim si biti zaposlena, uspešna, samostojna, samozavestna in POROČENA!
Z RAZLIKO, da so moji potencialni ženini samo moški, ki mi nikoli niso zapirali poti, me omejevali ali mi poskušali med vrsticami povedati, da je moje mesto v kuhinji in porodnišnici.
S takšnimi zaključim še preden začnem in samo molim, da bodo tako storile vse, ki jim bodo prekrižale pot.
Feministka je zame pametna ženska, ki ve, da sta moški in ženska enakopravna, zato nima potrebe, da ima ob sebi copato in da na njemu zdravi svoje komplekse ranjenosti.

ZAKAJ VERJAMEM V FEMINIZEM IN ZAKAJ MU PRIPADAM?

- ker hočem, da vsaka ženska sledi svojemu življenjskemu poslanstvu in željam. 
- ker nočem, da je katerakoli ženska nezadovoljna sama s sabo, zaradi idealov, katere ji vsiljujejo mediji. 
- ker so stereotipi bedni in zastareli. 
- ker ne želim, da spol odloča o tem kdo in kaj boš postal, ko odrasteš. 
- ker mi gre na jok ob dejstvu, da v Sloveniji vsaka tretja ženska 'pade po stopnicah'. 
- ker sem sita ljudi, ki se čudijo ženskam, ki opravljajo moške poklice, se nočejo poročiti ali ne želijo otrok. 
- ker ne morem verjeti, da je ženska po ameriški postavki dela vredna 75, njen moški sodelavec pa 100 dolarjev. 
- ker mi gre na bruhanje, ko se posiljene ženske sprašuje o tem kako so bile tisti dan oblečene.


Spolna diskriminacija je še vedno prisotna in trdovratna bolj kot vodni kamen. A proti njej se je treba boriti. Vsak trenutek, vsak dan.
Če zaokrožim... po moji definiciji je feministka ženska, ki sledi svojim sanjam, željam in pri tem ne dovoli, da se jo daje v okvir!
Ona spoštuje sebe in druge in nima želje po prevladi, hkrati pa noče, da kdo vlada njej.
Za na konec pa še malo za šalo in malo zares... je ženska, ki ne joka, ko ji tip iz zmenka po dveh tednih še vedno ne piše. Po tem, ko so si njene prednice izborile pravico do volitev, izpita in kandidiranj, ne bo dovolila, da jo zlomi eden izmed tistih, ki se je ustrašil njenega intelekta in pobegnil.
Nalakira nohte, obleče obleko in gre v svet. Močna je, zmore vse! ;)

3 komentarji

  1. se popolnoma strinjam, ampak moram reči da mnogo feministk tega prav tako ne razume. jaz podpiram enakost, ampak se ne imenujem za feminista, ker feminizem v praksi se preveč osredotoča izključno na ženske in druge ranljive manjšine, ampak zame je point enakosti to, da vsakega pojmuješ enako in se ne osredotočaš ne na spol, ne na raso in ne na spolno usmerjenost. premnogo je tudi tistih, ki spadajo v najmanj ranljive skupine, a vseeno potrebujejo pomoč, ampak so ignorirani, ker ne spadajo v ranljive skupine.

    OdgovoriIzbriši