VICHY ŠAMPON IN KAPSULE - PROTI IZPADANJU LAS

Vsakič, ko se pojavi obdobje izpadajočih las, me grabi panika. Oborožim se, umirim in izpadanju napovem vojno. Včasih tako, drugič drugače. O lasnih izdelkih Vichy, sem prebrala veliko pozitivnih komentarjev. Uporabnice so večinoma navdušene in kakšen € več upravičijo z izjemnimi rezultati. 

Priznam, da sta bila šampon in pripadajoče kapsule na moji 'wish listi' kar dolgo... Saj se razumemo- sem študentka, ki je preizkusila že 101 produkt proti izpadanju las in ob koncu večinoma le razočarano skomignila z rameni ob spoznanju, da ni niti las, niti denarja. 
Zato sem se še posebej razveselila, ko sta mi bila omenjena izdelka poslana v test. (Mislim, da je bila to ena mojih najbolj uspešnih manifestacij leta 2017 :P)Začetek novembra je bil iz vidika las prav tragičen. Moji lasje so dosegli že kar zavidljivo dolžino, kar pa mi (roko na srce) ni delalo posebne usluge, ko sem jih za seboj puščala kot osel dlako. Seveda je razlika med lasom, ki je dolg 15 ali pa 40 cm. Dolgi temni lasje so se razpasli po vzglavniku, stanovanju in oblačilih. Jemali so mi dih, a nikakor ne v pozitivnem pomenu. Bila sem na koncu z živci (pa tudi z lasmi) in tako kot se je slačila narava, se je slačila tudi moja glava. 
Paket s produktoma je prišel (tako kot večina stvari v življenju) ob najbolj pravem času. Še isti dan sem se lotila uporabe, si zabičala, da bom pri njej vestna in dosledna, da se bom držala svojega načrta in o rezultatih poročala na blogu. 
Pa poglejmo....

VICHY DERCOS ŠAMPON KAJ PRAVI PROIZVAJALEC?

Prizvajalec navaja, da gre za šampon, ki vsebuje Aminexil, vodilno farmacevtsko sestavino, ki je zaščitena z dvema patentoma. Dopolnjuje nego proti izpadanju las, je hipoalergen, brez parabenov in testiran pod dermatološkim nadzorom. Primeren je za pogosto pranje. 

KAJ PRAVIM JAZ? 

Gre za šampon srednje tekoče teksture, s prijetnim vonjem. Le ta je nevpadljiv, svež, a me osebno ne spominja na nič. Lahko povem le, da je nemoteč in sem prepričana, da bi se ga navadil še tako občutljiv uporabnik. Uporabljala sem ga dvakrat tedensko, od začetka novembra, a ga še vedno nisem izpraznila. Za pranje je dovolj le majhna količina produkta, ki se lepo speni in lasem pokloni svoj vonj. Lasje so po uporabi mehki, voljni, se ne vozlajo. Kot zanimivost pa naj omenim, da se je tudi njihova suhost podaljšala za dan ali dva. Zelo pozitivno sem bila presenečena, ker nikjer ni omenjeno, da učinkuje proti mastnim lasem, pa je bil to vseeno rezultat, ki sem ga zelo hitro najprej) opazila. Lasišče po uporabi ni razdraženo, ne srbi, lasje pa so živahni in voljni. 
Produkt lahko ocenim z najvišjo možno oceno, ker je presegel moja pričakovanja. Verjamem, da obstaja tudi kakšna cenejša alternativa, (do sedaj sem bila zvesta uporabnica ene izmed njih), a uporabo bom zaradi navdušenja ponovila. 

OCENA: 10/10
CENA:  14,50 € (200 ml)

AMINEXIL CLINICAL 5 KAJ PRAVI PROIZVAJALEC? 

Je večnamenska nega proti izpadanju las. Vsebuje Aminexil, arginin, SP94, vitamin PP/B6, oktein in Vichy mineralizirano termalno vodo. V obliki enkratnega odmerja z zelo natančni aplikatorjem. Nemastna, nelepljiva formula, ki se hitro suši. Optimalna toleranca. Hipoalergeno. Preizkušeno na občutljivem lasišču. Dermatološko preizkušeno. 

KAJ PRAVIM JAZ?

Najprej je potrebno omeniti, da se nisem držala navodila, da bi vsak dan uporabila eno kapsulo. Uporaba je bila pri meni bolj redka. ZAKAJ? Ko sem uporabila prvo kapsulo sem ugotovila, da mi moje lase močno zavozla in na mestu uporabe tudi spremeni njihovo stanje. Ko se je tekočina posušila, so ostali trdi. Ker me je to motilo, sem se odločila za redkejšo uporabo. Izdelek sem za to uporabljala dlje, za kar sem danes tako ali tako hvaležna, ker je zaradi tega moja ocena podkrepljena tudi z daljšim časovnim obdobjem. Nanos je s pomočjo aplikatorja enostaven, potrebno pa je vedeti, da je po nanosu zaželjena tudi masaža, ki stimulira lasišče. Jaz sem jo redno opravljala v upanju, da se rezultat tudi pokaže. Vonj izdelka ni moteč, lasišče po uporabi ni izsušeno, ne skrbi in (vsaj pri meni) ne povzroča reakcij.

OCENA: 8/10 
CENA: 64,00 € (21 kapsul)

V prvem tednu uporabe so mi lasje še vedno izpadali tako kot prej. A stanje se je začelo iz tedna v teden izboljševati. Začela sem opažati, da za menoj ne ostaja več toliko las kot prej, najbolj pa sem bila hvaležna šamponu, da se je podaljšal čas med pranji. Novembra je bilo moje lasišče praktično brez mini poganjkov in to me je spravljajo v obup, nova slika pa nazorno kaže mini laske (ki po treh mesecih niso več tako mini :P) Jasno je, da mi lasje še vedno izpadajo, jasno pa je tudi, da sem ukrepala pravočasno in sem idejo, da bom ostala brez njih lahko opustila.Vsekakor pa moram poudariti, da morate pred nakupom nerealna pričakovanja pustiti doma ali pa še bolje- vreči v koš. Če imate hormonsko neravnovesje (kot ga imam sama) ne morete pričakovati, da vam bo en sam produkt spremenil življenje. NE! Potrebno je izhajati od znotraj in zdraviti od znotraj, vsekakor pa se lahko stanje izboljša s takšnimi in drugačnimi izdelki, ki vsaj malo omilijo neprijetne bolezenske situacije. Prav tako ne smete misliti, da bo rezultat prišel čez noč. Potrebno je nekaj vztrajnosti, volje in discipline. Potrebna je dosledna uporaba in zdrav slog življenja, ki še kako zelo bogati naše 'grive.' 

Šampon bom zagotovo uporabljala tudi v prihodnje in si kupila novega, po kapsulah pa trenutno ne bom posegala, a mogoče spet, če zaidem v situacijo nemogočega izpadanja las. 

Zahvaljujem se podjetju za poslan izdelek, hkrati pa poudarjam, da je bilo moje mnenje kljub temu iskreno. 

Ni komentarjev